Maadesigns.co.uk

Vanliga frågor:
Vilka vanliga frågor stöter vi oftast på? Vi listar några av dem här:

 • Min telefon eller mitt ADSL fungerar inte, kan jag göra något själv?
  Svar: Gäller det ADSL så kan du först testa att bryta strömmen till modemet en stund och sen starta det igen. Hjälper inte det eller du har problem med telefonen så testa att koppla bort all onödig utrustning och koppla utrustningen i första telejacket. Fungerar det inte då så ring din operatör och felanmäl.

 • Min telefon knastrar och sprakar. Vad är felet?
  Svar: Rent generellt så är det svårt att svara på då det kan bero på många typer av problem. Men även här så bör du testa telefonen i första telefonjacket och kontrollera så att sladdar och jack inte är skadade.

 • Mitt ADSL har slutat att fungera efter att det åskade. Vad kan vara fel?
  Svar: En vanlig sak som många missar när det åskar är att dra ut telefonjacket. De flesta är noga med att bryta strömmen till dator, tv osv, men missar helt telefonjacket. Slår åskan ner i en telefonledning, så kan den med lite otur följa telekablarna in i ditt modem, och med ännu mera otur så följer den även din nätverkskabel in i datorn, din tv eller vad du nu har kopplat till modemet.

 • Är det farligt att prata i telefon när det åskar?
  Svar: Det beror på vem man frågar. Idag finns det fina åskskydd på telestationerna, men slår åskan ner i telekabeln mellan din telefon och stationen, och du står och håller i luren på andra sidan, ja då kan det bli en tråkig situation. Dock så får du ingen åska i dig från en trådlös telefon eller mobiltelefon. Men åskan kan ju ändå förstöra din utrustning så det säkraste är att koppla ur all känslig utrustning vis åskoväder.

   


 •